Att ha en Bengal i familjen

Att ha en Bengal i familjen...

Att ha en Bengal är som att vara en rockstjärna.

Du kommer ha en ständig fanclub som följer dig överallt och tycker allt du gör är fantastiskt spännaden.

Vill du ha sällskap medan du städar, planterar blommor, lagar mat och hänger tvätt, då passar en bengal.

De är med precis överallt!! Och är väldigt orädda.

De måste ha sällskap, de trivs allra bäst med en kattkompis.

 

När vi renoverade våra badrum höll Ivra på att göra kakelkillen helt galen, hon envisades att stå framför honom, d.v.s. mellan honom och väggen… och inspekterade varje (!!) kakelplatta som skulle upp.

Hon stal gladeligen kakelkryssen för honom.

När rörmokaren kom så var det dags igen, men denna gång upptäckte vi att hon älskar tunga metallföremål. Hon stal glatt tunga rörkopplingar som hon bar iväg med och gömde på div. olika ställen.

Bengaler ska med fördel gå i sele och koppel utomhus, eller i en rymningssäker inhägnad. Eftersom de är så orädda så tar de väldigt långa turer annars, och de är väldigt eftertraktade att stjäla och sälja vidare.

Så för din bengals skull, håll dem inne eller kopplade.

Bengaler älskar olika leksaker, hos oss har de en korg med leksaker som de glatt hämtar själv ur för att leka.

Favoriterna just nu är allt med fjädrar på.

Vi har kattifierat vårt hem rätt mycket, och mer står på dagordningen.

I vardagsrummet har vi flera storta katträd med olika hyllor och hängmattor.

På den inglasade balkongen som Bengalerna numera helt äger, har vi ytterligare ett katträd som de oftast tillbringar sina nätter i.

 

På våra lantställen har en terass som är tak och nät runt om, samt en utegård med nät och tak. (se länkar och bilder i galleriet)

 

Med det vill vi säga att du måste räkna med att kattifiera ditt hem, tack och lov finns det rätt snygga och diskreta kattmöbler nu för tiden, så de smälter in rätt bra.

Och du får lite gladare katter, som kan klösa och klättra och jaga varandra. Räkna med minst 1 hängmatta/ligghylla per katt. Gärna flera.

Bengaler gillar vatten, så bli inte förvånad om du har sällskap INNE i duschen. Eller när du diskar så har du en Bengal som gärna står i diskhon och leker med vattnet.